Ziua Universală a Iei pe Bicicletă

ZIUA IEI AFIS 1_resized
Luni, 24 Iunie, de Sânziene, când IA românească va fi celebrată în întreaga lume, la iniţiativa grupului La Blouse Roumaine, SkirtBike Iaşi vă invită la o plimbare în ie pe bicicletă! Ca să transmitem celor de lângă noi şi de departe că nu am uitat  simbolul portului popular românesc şi că purtam cu mândrie ii mai vechi sau mai noi, cusute în zilele noastre sau lucrate cu dragoste şi migală de bunicile noastre.
Ne vom întâlni la ora 17:00 şi vom pleca pe urmatorul traseu:
Parc Copou, Bd. Lăpuşneanu, Bd. Ştefan cel Mare, Podu Roş, Bd. Socola, Bd. Poitiers, Sos. Iasi-Ciurea, Pădurea Cetăţuia, Selgros, Sos. Nicolina,  Podu Roş, Str. Palas, Palatul Culturii.
Ne vom plimba prin dulcele târg al Ieşilor, pornind din Parcul Copou, dar vom ieşi puţin şi în natură, pentru biciclistele care au solicitat şi au propus şi un traseu mai off-road. Va fi un traseu uşor, ales special pentru începătoare, potecile din padurea Cetaţuia fiind la baza dealului, şi credem noi că nu vor pune probleme nici unei fete, indiferent de bicicletă. Cu toate astea, bicicletele de oraş (cu anvelope subţiri) si cele cu roţi de 20″ nu sunt recomandate prin padure, dar ne puteti însoţi măcar pe traseul din oraş *:) happy.  Iar dacă vă luaţi în coşulet şi o sticlă cu apa şi 1-2 batoane de cereale ori ciocolata, vă veţi putea hidrata şi energiza pe parcurs. La Palat vom face fotografii de final apoi ne vom îndrepta spre o terasă.
Aşadar, fetelor, vă aşteptăm cu drag să pedalăm împreună îmbrăcate în frumoase ii naţionale de ziua Sânzienelor!

Afis: (c) Sergiu Grapa (multumim!)