ELEGANŢĂ PE DOUĂ ROŢI LA SKIRTBIKE IASI 2015

Duminică, 7 iunie, a fost ziua când biciclistele chic au cucerit din nou Iaşul, într-un alai pe două roti, plin de veselie şi bună dispoziţie, revărsând pe străzile oraşului farmec, culoare şi eleganţă, în cadrul celei de-a 5-a ediţii SkirtBike Iaşi.

Spre satisfacţia noastră, tot mai multe fete descoperă bucuriile pe care le poate oferi o bicicletă, iar evenimente ca acesta sperăm să le încurajeze şi mai mult. Şi pentru că fetelor le place să fie admirate, ce poate fi mai fain decât să le admiri pedalând pline de eleganţă şi frumuseţe?

start0Pentru această ediţie, încă de la intrarea pe esplanada de la Universitate, punctul de start, puteai vedea cât de bine s-au pregătit: şi-au ales din garderobă cele mai chic rochiţe sau fustiţe, care de care mai veselă, sandale cu toc sau platformă, iar florile nu au lipsit, fie în coşuleţele cu flori, prinse de rochiţe sau eşarfe, ori împodobind cosiţele cu coroniţe delicate.

DSC_2416_articolSoarele puternic nu a speriat fetele, pălăriuţele fiind fermecătoare accesorii şi, pentru prima dată la SkirtBike Iaşi, cred că nu greşim, printre accesorii s-a numărat şi un evantai, în ton atât cu bicicleta cât şi cu rochia frumoasei bicicliste.

evantaiO noutate pentru noi au fost bannerele dedicate unde s-au făcut şi fotografii, beauty-corner-ul, unde biciclistele au avut ocazia să încerce un make-up profesional, dar şi standul cu flori, limonadă şi fructe, organizat cu atâta grijă şi atenţie la detalii de către sponsorii nostri.

cireseParada a început din dealul Copoului în clichet de copoţei şi, însoţită de maşina Poliţiei, a străbătut bulevardele principale ale oraşului până în Podu Roş, apoi din bd. Tudor Vladimirescu a trecut pe lângă vestita pista de biciclete de pe Splai Bahlui. Alaiul s-a oprit la Palas, după ce a atras numeroase claxoane, zambete de admiraţie, priviri aprobatoare, sau, dacă veneau din partea unor şoferi încurcaţi in trafic, posibil cu nuanţe diferite :)

bcu3Ne-am oprit în grădina Palas, după fântana arteziană de lângă foişor, ne-am tras un pic sufletul, pentru că, spre deosebire de anul trecut, traseul a fost mai lung şi mai solicitant, ne-am răcorit cu apă minerală şi am savurat fursecurile oferite de sponsori. Toata lumea a luat loc apoi pe iarbă alături de biciclete, întrucât începea partea a doua a evenimentului, şi ea mult aşteptată, constând în tombola cu premii. Anul acesta, premiul cel mare, o superbă bicicletă clasică de oraş îşi aştepta viitoarea proprietară lângă masa de premii. O bicicletă despre care multe fete ne-au marturisit ca s-au indragostit la prima vedere!

bicla
Adina, de la Radio Hit, a fost invitata noastră şi a animat atmosfera cu multă vervă, umor şi veselie, creând momente de suspans la anunţarea numerelor caştigătoare la tombolă, extrase pe rând de câteva fetiţe legate la ochi cu o eşarfă. Biciclistele norocoase au plecat acasă cu produse cosmetice, vouchere pentru îmbrăcăminte, simpatice sonerii pentru bicicletă şi accesorii handmade. Fiindcă o parte dintre produsele oferite de sponsori pentru tombolă au ajuns la noi cu un pic de întarziere, le vom distribui ca premii la concursurile ce vor însoţi acest eveniment.

adinaDesigur că toată lumea aştepta cu nerăbdare să vadă cine va pleca acasă cu superba bicicletă de oraş. Sponsorul ne-a propus să încurajăm fetele să pedaleze şi să o oferim în urma unui concurs uneia dintre participantele care au venit cu bicicletă inchiriată sau împrumutată.

Concursul a constat în parcurgerea unui traseu, printre nişte jaloane reprezentate de sticle de apă, astfel încât cea mai rapidă biciclistă să fie declarată câştigătoare. Fetele, cam 20 la număr, s-au implicat cu entuziasm, iar concursul ne-a oferit momente de reală bună dispoziţie. Una dintre participante nu a fost acceptată iniţial pentru că, deşi venise foarte chic îmbrăcată, era vorba de o ţinută cu pantaloni scurţi. A plecat dezamagită, dar a revenit imediat cu un batic înfăşurat peste pantaloni, o fustă chic creată ad-hoc, aratandu-ne astfel cât de mult îşi doreşte bicicleta. Concursul a fost un moment frumos şi cu multe emoţii, avand un telefon pe post de cronometru, dar care nu ne-a împiedicat să desemnăm câştigătoarea. La final, cea mai rapida biciclista a primit frumoasa bicicletă, răsplătindu-ne la randul ei cu multe zâmbete si, cu inima plină de bucurie, ne-a împrumutat noua sa bicicletă pentru a ne fotografia cu ea.

Echipa SkirtBike mulţumeşte tuturor celor care au facut posibilă organizarea acestui minunat eveniment: sponsori, parteneri, parteneri media, voluntari, fotografi. Ne dorim ca la următoarea ediţie să prindă curaj şi alte bicicliste să pedaleze alături de noi la parada SkirtBike.

foto_articolŞi nu în ultimul rând, ţinem să mulţumim Andreei si Oanei pentru strălucita idee de aduna cochetele bicicliste la un loc si de a organiza această paradă, initiativă care, iată, s-a răspândit rapid, SkirtBike având loc anul acesta în 12 oraşe din Romania. Şi Iaşul se mândreşte cu onoarea de a fi al doilea oras din ţară care s-a alăturat acestui cochet trend!

 

Lasă un răspuns