Precizări şi completări pentru evenimentul „Ziua universală a IEI pe bicicleta”

După cum ştim deja, în ziua de Sânziene, 24 iunie, ne dorim o reîntalnire care va consta într-un obişnuit tur pe bicicletă. Invităm toate fetele, dar şi băieţii, de data aceasta pentru a sărbători împreună Ziua Universala a Iei Româneşti. Întrucat am avut mai multe întrebări legate de traseu şi de participare, am dori să venim cu aceste precizări/completări:

1. Evenimentul are ca dresscode IA populară. Întrucat este dedicat acestui scop, fotografiile oficiale care se vor face (la plecare, la sosire, pe traseu) vor avea nevoie să conţină (de preferinţă) participanţii in IE. Întrucat ne aşteptam să avem participanţi care nu vor avea sau nu vor purta acest articol vestimentar, ne-am dori sa îi rugăm frumos să acorde prioritate în fotografii celor care vor îndeplini acest dresscode.

2. Evenimentul îşi doreşte să fie o întalnire între prieteni şi nu are autorizaţie de la poliţie sau de la primărie. Aşadar va trebui să respectăm legislaţia rutieră privitoare la deplasarea bicicliştilor în grup. Vom folosi numai pista pentru biciclişti acolo unde există. Ne vom deplasa maxim 2 biciclişti în paralel pe pistă, iar pe şosea vom ocupa doar o bandă de circulaţie. Vom respecta toate regulile de circulaţie (oprit la culoare roşie la semafor, etc)

3. Ne-am bucura să avem şi prezenţa copiilor la acest eveniment, însă pentru ca aceştia nu au voie legal să fie participanţi la trafic, părinţii care vor veni cu copii o vor face pe proprie raspundere.

4. Ritmul impus va fi unul lejer, în ritmul celui mai lent participant, întrucat vom avea şi fete cu mai puţină pregătire în ale pedalatului şi mai puţini km parcurşi. Rugăm de la cei experimentaţi înţelegere în acest aspect.

5. Foarte important: pentru fetele care îşi doresc să vină dar nu dispun de o bicicletă MTB sau nu doresc să facă traseu offroad. Odata ajunşi la baza dealului Cetăţuia, dorim să oferim 2 variante: un grup pregatit pentru offroad va face traseul prin pădure (doar daca va fi uscat), un grup mai puţin pregătit sau cu biciclete de oraş va face traseul pe asfalt. Acesta din urmă va aştepta max 5-10 minute pe grupul din pădure să ajungă, la ieşirea din dreapta pasarelei CUG (dupa Selgros). Aici cele doua grupuri se vor reuni şi se vor întoarce în oraş pe traseul stabilit.